Vi i Norske Kunstnersjeler elsker kreative og positive mennesker som virkelig byr på seg selv.
En av dem som har vært med oss fra starten og som virkelig går rett inn i den sjangeren er
Siri Stiklestad Opli. Siri har alltid malt, tegnet og skrevet og har fått utgitt to bøker, noe hun beskriver som å få leve ut drømmene sine. Hun sier at hun alltid har brukt mulighetene hun har fått for å vise frem sine arbeider og kreativitet og tatt i mot tips og råd underveis. For fire år siden ga hun slipp på lærerjobben sin og satset på kunst på heltid. Hun skriver, illustrerer og maler. Via facebook fikk hun kontakt med et forlag og slik fikk hun utgitt sin første bok. Det var en døråpner som ga henne muligheten til å vise frem bildene til et større publikum. Nå har hun egen nettside og har bilder i flere nettgallerier, blant annet Galleri Kunstnersjelene. Hun deltar også i utenlandske arrangementer med bildene sine og samarbeider med andre forfattere som illustratør.

5
(Love Elephants)

Siri beskriver stilen sin som sin egen, en blanding av figurativt, intuitivt og abstrakt. -Jeg vet mange ganger ikke hva jeg skal male, og etter at jeg har fullført et bilde er jeg usikker på hva det egentlig er jeg har malt. Kan høres merkelig ut, men sånn er det for meg. Jeg maler fordi jeg må. Jeg liker farger, flytende former og det å male fram det jeg ser i de enkelte bildene. For meg er seeren den viktigste i bildets univers. Det er seeren som skaper bildet.

Insipirasjon

Hun beskriver inspirasjon som en følelse av en strøm som går over hodet.
-Kanskje er det er ikke alle dager jeg er «påkoblet» eller klar for å ta i mot, så det går i perioder. Til tider maler jeg mye og stort, andre ganger lite og smått. Og innimellom der igjen, syr jeg eller har andre kreative prosjekter på gang. Jeg har mange andre ting jeg fyller livet med samtidig som jeg er fembarnsmor. Dyr, planter og fugler og det universet vi lever i her på jorda er nok det viktigste for min kunst. Hun føyer til at det er barnets synsvinkel som lever i henne, og at hun har bevart den kunstneren i seg som vi alle er født med. Siri bruker den skapende barnlige gleden som inspirasjon også. -Jeg er ekstremt visuell og estetisk anlagt, så jeg ser utrolig godt på alt jeg ser, og henter vel inspirasjon fra alt som lever. I tillegg har jeg en svært god hukommelse. Ord inspirerer mange ganger til bilder, derfor ble bøker med egne illustrasjoner et faktum.

(Klikk på bildene for full størrelse)

Fjellbjørka

Siri valgte navnet Fjellbjørka fordi den er vill, vakker og seigliva. Vokser der de fleste andre planter og vekster må gi opp. I i tillegg  bodde hun høyt til fjells i Østerdalen, da hun ga firmaet navnet sitt. Alvdal er ei fjellbygd.

Mange 
kreative prosjekter

Vi spurte Siri hvilket kreativt prosjekt hun var mest fornøyd med. Hun siterer sin lærer fra lærerskolen som sa at «det mest kreative dere kan gjøre er å få barn» -Så det er jeg fornøyd med at jeg kunne, som mamma til fem.
Foruten det er jeg i den stilling i min kreative prosess med bildene at jeg sjelden eller aldri er skikkelig fornøyd. Det er sånn at jeg leter etter en følelse eller stemning når jeg er i ferd med å avslutte et bilde der jeg faktisk er mer misfornøyd enn fornøyd. Det høres merkelig ut kan man kanskje si, men likevel er det sånn for meg og mine bilder. Rent isolert er jeg mest fornøyd med øynene i alle dyra jeg lager . Jeg er god til å få til glimtet i øyne, og det å leke frem, improvisere frem motiver mens jeg skaper bilder. Veien blir til mens jeg «går». Jeg er veldig fornøyd når ting er ferdige, så bøkene er jeg stolt av. Elefantene mine er jeg også veldig fornøyd med, det er mest fordi jeg evner
ta dem «ned» når de kommer til meg.

Hvilke tre ord beskriver deg best?

-Ekstrem, effektiv og sprudlende.

Vi anbefaler på det varmeste å
klikke seg inn på sidene hennes:  FB HER og hjemmesiden www.fjellbjorka.no (Denne er for tiden nede for vedlikehold, men oppe igjen om litt)

/CM